Adverteren op Reddit: Een gids voor succes in “Een community van communities”

Onderzoeken
Miranda
Geschreven door Miranda Slingerland
Geschreven op: 2 november 2023Bewerkt op: 21 juni 2024

Reddit, een community van mogelijkheden

Binnen het landschap van social media heeft Reddit zichzelf op de kaart gezet als een uniek platform – een “community van communities”. Met meer dan 100.000 actieve communities en meer dan 500 miljoen maandelijkse bezoekers is Reddit uitgegroeid tot een sterke speler in de wereld van online marketing. Maar wat maakt adverteren op Reddit zo speciaal?

Maxlead - reddit-hero

Inhaken op diepgaande discussies

Een opvallend kenmerk van Reddit is de diepte en uitgebreidheid van discussies binnen iedere community. Dit heeft geleid tot langere teksten en discussies, iets waar marketeers rekening mee dienen te houden bij het maken van ad copies. De kunst van het overbrengen van de boodschap in een langere, meer betrokken context kan leiden tot meer effectieve advertenties.

Flexibiliteit in interactie

Bij het adverteren op Reddit is het goed om te weten dat commentaren standaard zijn uitgeschakeld. Dit betekent dat er geen directe communitybeheer vereist is voor je advertenties. Je kunt er echter voor kiezen om reacties toe te staan als je dat wenst. Dit kan voordelig zijn om betrokkenheid te stimuleren en meer te leren over de perceptie van je merk binnen de community.

Visuele verhalen vertellen

Zoals bij het adverteren op andere platformen is ook hier belangrijk om de juiste afweging van creaties te maken. Static images hebben het voordeel van consistente, visuele content waarin een duidelijke boodschap kan worden geformuleerd. Video’s hebben de kracht om een verhaal te vertellen en de kijker dieper mee te nemen.  Het gebruik van een heldere call-to-action kan de kijkers aansporen tot gewenste acties, zoals het bezoeken van je website, zich abonneren op een nieuwsbrief, of zelfs productaankopen stimuleren.

Adverteren in harmonie met communities

De kracht van Reddit ligt in de diversiteit aan communities. Met zijn “community van communities” biedt het platform een thuis voor een breed scala aan interesses en passies. Het is van groot belang om de cultuur en toon van elke community te respecteren bij het maken van advertenties. Dit verhoogt niet alleen de kans op acceptatie, maar bevordert ook de relevantie van je advertentie.

Versterking van betrokkenheid

Ondanks zorgen over mogelijke dalingen in betrokkenheid sinds de introductie van advertenties, geeft Reddit aan dat deze angsten ongegrond zijn. De betrokkenheid van gebruikers, ofwel “redditors”, is sterk gebleven sinds het begin van het adverteren vorig jaar, wat aantoont dat goed geïntegreerde advertenties de gebruikerservaring niet per se negatief beïnvloeden.

Bereik jouw doelgroep effectief

Op Reddit kun je jouw doelgroep effectief bereiken op basis van hun interesses en kenmerken. De targetingopties omvatten custom audience met klantenlijsten en retargeting, alsook keywords en standaard criteria zoals locatie en type apparaat. Daarnaast kun je specifieke communities targeten, zoals r/streetart en r/gadgets, en interessegebieden zoals Technology, Fashion & Beauty, en Business & Finance. Met deze mogelijkheden kun je je advertenties nauwkeurig afstemmen op de juiste redditors, waardoor je de kans vergroot op betrokkenheid en conversies. Reddit biedt adverteerders de mogelijkheid om hun boodschap op een relevante en doelgerichte manier over te brengen aan het juiste publiek.

De kracht van Reddit Native Ads

Een bijzonder effectief advertentieformaat op Reddit zijn de zogenaamde “Reddit Native Ads”. Deze advertenties hebben een aantrekkelijke kop en passende visuele inhoud, of het nu een statische afbeelding of een video is. De mogelijkheid om video’s te gebruiken heeft geleid tot goede ‘view through rates’, wat aangeeft dat redditors de video’s daadwerkelijk bekijken. Deze native aanpak helpt advertenties in de omgeving te integreren, waardoor ze lijken op gewone posts.

Opvallen zonder overdaad: de Takeover

Voor degenen die groots willen uitpakken, biedt Reddit ook opties zoals “Category Takeover” en zelfs “Full Reddit Takeover”. Hierbij kun je een categorie claimen of zelfs voor één dag het volledige Reddit-platform domineren met je advertenties. De kosten variëren afhankelijk van de omvang van het bereik en de duur van de campagne.

Tools voor succes

Reddit biedt ook een reeks tools om advertenties effectiever te maken. De Reddit-pixel stelt adverteerders in staat om retargeting te implementeren op basis van gebruikersbetrokkenheid. Dit betekent dat je specifieke doelgroepen kunt maken op basis van interacties met je advertenties en deze doelgroepen opnieuw kunt targeten met relevante inhoud.

Een interessante benadering is het targeten van zowel interesses als communities. Hierdoor kun je de bredere context van de redditor begrijpen en je advertenties aanpassen aan hun passies, wat resulteert in meer betrokkenheid.

Organische content ook mogelijk

Hoewel adverteren op Reddit uitstekende kansen biedt, is het goed om te weten dat organische content ook mogelijk is. Dit kan echter meer inspanning vergen bij het maken van content die past binnen de community en haar normen.

Reddit zet in op brand- en user safety

Een aspect dat Reddit onderscheidt, is de toewijding aan privacy. De brand- en user safety wordt gewaarborgd met proactieve maatregelen. Het platform respecteert de privacy en het legal team werkt aan het behouden van een veilige omgeving. Zelfbesturende communities zorgen voor on-topic en veilige gesprekken, wat resulteert in een privacyvriendelijke omgeving voor zowel redditors als adverteerders.

Te overwinnen uitdagingen

Het adverteren op Reddit biedt diverse voordelen, maar er zijn ook enkele uitdagingen waar adverteerders rekening mee moeten houden:

  1. Kritische communities: Reddit-redditors zijn vaak kritisch en hebben een scherp oog voor onoprechte of opdringerige marketing. Als adverteerders niet goed inspelen op de normen en waarden van de community, kunnen ze negatieve reacties en zelfs boycots ervaren.
  1. Respecteren van de cultuur: Elke subreddit heeft zijn eigen specifieke cultuur en toon. Het is een uitdaging om advertenties te maken die passen bij deze cultuur zonder te opdringerig of niet-authentiek over te komen.
  1. Betrokkenheid en relevante content die opvalt: Aangezien redditors vaak inhoud beoordelen via upvotes en downvotes, kan het lastig zijn om advertenties te maken die positief worden ontvangen en niet verloren gaan in de zee van andere posts. Ze willen meestal betrokken worden bij relevante en boeiende discussies. Advertenties moeten dus creatief en informatief zijn om aandacht te trekken zonder als storend te worden ervaren.
  1. Competitie met organische content: Reddit-redditors reageren over het algemeen beter op organische content dan op advertenties. Het kan een uitdaging zijn om advertenties te maken die dezelfde mate van betrokkenheid en interesse genereren.
  1. Negatieve feedback: Als een advertentie niet goed wordt ontvangen, kunnen Reddit-redditors snel hun ontevredenheid uiten, wat kan leiden tot negatieve publiciteit voor het merk.
  1. Mogelijke overlap met andere advertenties: Aangezien Reddit-redditors verschillende subreddits bezoeken, kan het voorkomen dat ze dezelfde advertentie herhaaldelijk zien, wat kan leiden tot advertentievermoeidheid.
  1. Meten van succes: Reddit biedt wel enige meetmogelijkheden, maar deze zijn mogelijk niet zo uitgebreid als bij andere advertentieplatforms. Het kan dus een uitdaging zijn om de exacte impact van advertenties te meten.
  1. Selectieve doelgroepen: Hoewel Reddit een grote verscheidenheid aan communities heeft, kan het soms lastig zijn om zeer specifieke doelgroepen te bereiken, vooral als deze minder vertegenwoordigd zijn op het platform.

Kortom, adverteren op Reddit opent een wereld van veel communities en een betrokken doelgroep. Wanneer je uitdagingen proactief aanpakt en met een goede strategie aan de slag gaat, kan dit een effectief platform zijn. Zeker als de content ook past binnen de verwachtingen van de Redditors.

Overige Onderzoekberichten

Kennis
Maxlead - Maxlead-conversiemeting_c-scaled
Efficiëntie van Google Ads maximaliseren door conversieoptimalisatie
Onderzoek
Maxlead - Custom-Audience-Targeting-1c_-scaled
Wat gebeurt er met Display en Video targeting in DV360 & CM360 na afschaffing van 3P-cookies
Onderzoek
Boot vaart richting bergen
Onderzoek
Onderzoek
Floris
Floris
Maxlead - Threads-followers-only-scaled
Een deep dive in de start van Threads, de snelst groeiende app op dit moment
Onderzoek
seo zoekbalk
Blog Offline Conversion Tracking Google ads
Onderzoek
Maxlead - Programmatic-blog
2023: de opkomst van connected tv
Onderzoek
Maxlead - social media gebruik
Social media gebruik in 2022, dit is wat je moet weten
Onderzoek
Maxlead - 21_902720-ML-Social-media-500×380-rgb_V1
Social Media gebruik 2021
Onderzoek
Maxlead
Maxlead
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag