Optimaliseer je Google Ads Campagnes met Offline Conversion Import

Onderzoeken
Charissa
Geschreven door Charissa van Haalem
Geschreven op: 9 juni 2023Bewerkt op: 21 juni 2024

Het meten van de effectiviteit van je online advertenties is essentieel om het succes van je Google Ads-campagnes te beoordelen. Maar wat gebeurt er als een deel van je conversies offline plaatsvindt? Hiervoor biedt Google Ads een krachtige functie, namelijk “Offline Conversion Import”. In dit blog vertellen we wat offline conversion import is, hoe het werkt en waarom het een waardevolle toevoeging is aan je advertentiestrategie.

Maxlead - seo-blog-offline-conversie-SEA

Offline Conversion Import

Offline Conversion Import is een functionaliteit in Google Ads waarmee je offline conversies kunt importeren en koppelen aan je online advertenties. Wanneer een er voorafgaand aan de offline conversie een online interactie met jouw bedrijf heeft plaatsgevonden, zoals het invullen van een contactformulier. Hierdoor kun je de impact van je advertenties meten, zelfs wanneer de conversies offline plaatsvinden, zoals showroom aankopen of telefonische bestellingen.

Completer beeld van de effectiviteit van campagnes

Het gebruik van Offline Conversion Import biedt diverse voordelen. Ten eerste krijg je een completer beeld van de effectiviteit van je advertenties, aangezien je nu inzicht hebt in de offline conversies die je campagnes genereren. Dit stelt je in staat om betere beslissingen te nemen en je advertentiebudget effectiever te benutten.

Bovendien kun je met Offline Conversion Import jouw online conversies aanvullen. Wanneer je door de huidige privacy maatregelen steeds minder conversies kunt meten in Google Ads, kan Offline Conversion Import ook een oplossing bieden. Door deze import te gebruiken als aanvulling op je gemeten conversies, via de Google Ads pixel bijvoorbeeld, zou je het totaal aantal gerapporteerde conversies kunnen verhogen waardoor je meer data hebt om op te sturen. Zo kun je bijvoorbeeld de ROAS van je campagnes nauwkeuriger meten. Door offline conversies toe te voegen aan je rapporten, krijg je een beter inzicht in de totale waarde die je advertenties genereren.

Hoe werkt Offline Conversion Import?

De implementatie van Offline Conversion Import vereist een paar (technische) stappen. Ten eerste moet je een offline conversiesysteem hebben om de offline conversie data vast te leggen. Dit kan bijvoorbeeld een CRM-systeem zijn waarin je offline interacties registreert. In het CRM-systeem moet je ook de online identificatie van een interactie opslaan, genaamd de Google Click-ID. Zodat de link gelegd kan worden tussen de offline aankoop en de voorafgegane online interactie van dezelfde persoon.

Vervolgens dien je de offline conversie data te uploaden naar Google Ads, dit kan manueel of via een API connectie. De connectie tussen de offline conversie en de online interactie wordt gemaakt door middel van de Google Click-ID. In de upload kun je aangeven wat de waarde is van iedere aankoop.

Een waardevolle toevoeging

Offline Conversion Import is een waardevolle tool waarmee je de impact van je Google Ads campagnes kunt meten, zelfs wanneer conversies offline plaatsvinden. Door offline conversies te importeren en te koppelen aan je online advertenties, krijg je een vollediger beeld van de effectiviteit van je campagnes en kun je je advertentiestrategie verfijnen voor betere resultaten.

Enhanced Conversions for Leads

Sinds kort is er een nieuwe functie binnen Google Ads genaamd “Enhanced Conversions for Leads” die het makkelijker maakt om offline conversies te verzamelen. Enhanced conversions for leads maakt gebruik van door de gebruiker verstrekte first-party-data op de website om verkopen en transacties te meten die offline plaatsvinden. In tegenstelling tot de huidige versie van offline conversietracking, vereist Enhanced Conversions for Leads geen technische implementatie binnen je leadformulieren en CRM-systeem om de Google Click ID op te slaan. In plaats daarvan gebruikt het de first party data van de website leads.

Wees niet beperkt tot online metingen, ontdek het potentieel van offline conversion import. Wij helpen je graag.

Overige Onderzoekberichten

Kennis
Maxlead - Maxlead-conversiemeting_c-scaled
Efficiëntie van Google Ads maximaliseren door conversieoptimalisatie
Onderzoek
Maxlead - Custom-Audience-Targeting-1c_-scaled
Wat gebeurt er met Display en Video targeting in DV360 & CM360 na afschaffing van 3P-cookies
Onderzoek
Boot vaart richting bergen
Onderzoek
Onderzoek
Floris
Floris
Maxlead - reddit-hero
Adverteren op Reddit: Een gids voor succes in “Een community van communities”
Onderzoek
Maxlead - Threads-followers-only-scaled
Een deep dive in de start van Threads, de snelst groeiende app op dit moment
Onderzoek
Maxlead - Programmatic-blog
2023: de opkomst van connected tv
Onderzoek
Maxlead - social media gebruik
Social media gebruik in 2022, dit is wat je moet weten
Onderzoek
Maxlead - 21_902720-ML-Social-media-500×380-rgb_V1
Social Media gebruik 2021
Onderzoek
Maxlead
Maxlead
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag