De vervolgstappen naar een succesvolle marketing carrière

Talentontwikkeling

Bij Maxlead vinden we talentontwikkeling belangrijk. We stimuleren groei door trainingen, coaching en verschillende activiteiten aan te bieden. Wil je meer weten over onze aanpak op het gebied van talentontwikkeling, lees dan snel verder!

Wij zoeken talent

Over talentontwikkeling

De afgelopen jaren is er veel meer aandacht gekomen voor talentontwikkeling en ook bij Maxlead vinden wij dit heel belangrijk. We willen dat onze medewerkers hun vaardigheden en kennis kunnen blijven ontwikkelen om het beste uit zichzelf te halen en te groeien binnen onze organisatie. Dit doen we met trainingen, coaching, academy’s, kennissessies  en andere leeractiviteiten. We vinden dit belangrijk, omdat het zorgt voor persoonlijke groei, betere prestaties en het helpt onze organisatie om concurrerend en succesvol te blijven in een steeds veranderende wereld.

Nieuwe collega’s krijgen een mentor. Een collega uit hetzelfde vakgebied die veel ervaring heeft. De mentor zorgt voor het delen van kennis, maar zorgt er ook voor dat de nieuwe medewerker zich snel thuis voelt en de cultuur en collega’s leert kennen in de organisatie. Maar ook de teams en het MT zijn betrokken bij het onboarden van nieuwe collega’s.

Maxlead - talentontwikkeling-1

Keurmerk Talentontwikkeling

In de huidige krappe en dynamische arbeidsmarkt is het van groot belang om te investeren in de ontwikkeling van medewerkers. Het HR-team bij Abovo Maxlead heeft zich hier de afgelopen jaren sterk voor ingezet en dat is niet onopgemerkt gebleven. Het Nationaal Onderzoek Talentontwikkeling heeft ons het gouden keurmerk Talentontwikkeling gegeven. Hier zijn we natuurlijk erg trots op!

Talenten Motivatie Analyse

Maxlead gebruikt de Talenten Motivatie Analyse (TMA) tijdens de werving- en selectieprocedure en voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Deze analyse, gebaseerd op Positieve Psychologie, biedt inzicht in persoonlijke behoeften, talenten en competenties van kandidaten en/of medewerkers. 

Maxlead - TMA

Persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden

We hebben een duidelijke structuur van gesprekken om talentontwikkeling te stimuleren. Deze gesprekken vinden plaats met de leidinggevende. Binnen onze organisatie is er volop ruimte voor doorgroeimogelijkheden. Starters kunnen vanaf trainee doorgroeien naar junior, medior en senior posities, maar ook ervaren specialisten zijn bij ons nooit uitgegroeid. Hiermee geven we iedereen de ruimte om door te groeien binnen de eigen discipline of daarbuiten.

POP gesprekken
Hierin wordt in overleg met de leidinggevende de doelen gesteld voor het komende jaar.
1-op-1 gesprekken
Met de direct leidinggevende om de voortgang te bespreken.
Tussentijds evaluatiegesprek
Ieder half jaar wordt er een gesprek ingepland over de ontwikkeling van de medewerker. Dit bestaat uit een moment van reflectie op het eigen functioneren, de gestelde doelen uit het ontwikkelplan en vooruitkijken naar het komende half jaar.
Eindejaarsevaluatie
Aan het eind van het jaar wordt er een moment ingepland om te reflecteren op het functioneren van het afgelopen jaar.
Maxlead - academy-18-1-768×543-100kb

Trainingen & kennissessies

Binnen onze organisatie worden er op basis van persoonlijke behoefte en de behoeften van een team verschillende trainingen georganiseerd. Interne trainingen, gegeven door ervaren collega’s, maar ook trainingen door externe trainers, die op maat worden gemaakt.

Naast de trainingen worden er ook regelmatig kennissessies in de teams en voor alle medewerkers georganiseerd. Deze gaan over de trends en ontwikkelingen in de verschillende disciplines, maar ook over succesvolle klantcases.

Vitaliteit

De gezondheid van onze collega’s staat bij ons voorop. Daarom investeren we in veel verschillende diensten om onze collega’s zo fit en vitaal mogelijk te houden. Zowel fysiek als mentaal. We bieden het volgende aan:

  • Coaching: er zijn coaches aan onze organisatie verbonden, die beschikbaar zijn voor alle medewerkers binnen onze organisatie.
  • OpenUp: een platform waar iedereen anoniem terecht kan voor een gesprek met een getrainde psycholoog. Naast gesprekken met een psycholoog biedt OpenUp ook trainingen en sessies aan voor Mindfulness. En bieden ze advies aan het management over het voorkomen van werkgerelateerde stress.
  • Meditation Moments: collega’s kunnen met deze app mediteren, yoga oefeningen doen en flow sessies volgen.
  • Basic-Fit: iedere medewerker krijgt 50% korting op een sportabonnement bij Basic Fit.
  • Bootcamp: medewerkers kunnen wekelijks meedoen met een bootcamp onder leiding van een personal trainer.
  • Stoelmassages: er worden regelmatig stoelmassages aangeboden, gegeven door een professionele masseur.
  • Fiets leaseplan: samen met Lease a Bike bieden we de mogelijkheid om een fiets van de zaak uit te kiezen.
  • Verzorgde lunch en vers fruit: iedere dag is er op kantoor een verzorgde lunch en vers fruit!
Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag