De Google Panda Update werd voor het eerst in februari 2011 door Google uitgerold. De Panda Update is gericht op het herkennen van lage kwaliteit content.
Het doel van de Google Panda Update was het opruimen van lage kwaliteit websites uit de zoekresultaten ten gunste van websites met hoge kwaliteit content. Oorspronkelijk had Google de update de Farmers Update gedoopt omdat deze met name gericht was op content farms die grote hoeveelheden lagekwaliteitscontent produceerden. Later is de naam veranderd in Panda Update, naar de naam van de engineer die deze update ontwikkeld heeft.

Handmatige updates, later in het normale algoritme

De eerste jaren werd de Panda Update maandelijks door Google ‘gedraaid’. Werd je geraakt door Panda dan was de enige oplossing om alle slechte content te verwijderen en opnieuw op te bouwen. Herstel was pas mogelijk als het ‘handmatig’ geactiveerde algoritme opnieuw voorbij kwam. Hierdoor kon het lang duren voordat partijen gerehabiliteerd werden, als dat überhaupt al lukte. Vooral in de Verenigde Staten heeft Panda veel slachtoffers gemaakt met grote gevolgen.
In 2013 liet Google weten dat Panda voortaan in het normale algoritme zou worden opgenomen en niet langer maandelijks separaat een update. Op het SMX Congres in 2014 kondigt Matt Cutts aan dat zijn team bezig is met de ontwikkeling van een wat mildere update voor Panda, om kleinere bedrijven te helpen. In mei 2014 twitterde Google’s Head of Webspam Matt Cutts dat Panda 4.0 was uitgerold.

Tegenwoordig is Panda volledig geïntegreerd in alle andere honderden updates die Google uitvoert op jaarbasis. Er worden geen nummertjes meer aan de updates gehangen, alles draait mee met de rest.

Wil je meer weten over Google Panda of SEO in het algemeen?

Ben je geïnteresseerd in SEO en wil je meer weten? Raadpleeg dan een van onze SEO-consultants. Ze helpen je graag op weg.

Nieuwsbrief
Ontvang het laatste nieuws uit de wereld van een dynamisch online marketingbureau.
We mailen je maximaal één keer per maand.

Kunnen wij je helpen?

ik wil graag