Wat is een: Link?

Een link is een verwijzing van de ene naar de andere pagina. Door te klikken op een stukje tekst of een afbeelding kan een gebruiker naar een andere pagina verwezen worden. Dit kan binnen de eigen site of naar een andere (externe) site.

In deze zin vormen de woorden Penguin Update een link, waarbij de tekst zelf (Penguin Update) de anchortekst is. Links staan aan de basis van zoekmachines zoals ze nu werken. Google gebruikte als eerste zoekmachine links om de relevantie van een website vast te stellen. De visie van Google was ‘hoe meer mensen erover praten en naar een website verwijzen, hoe beter deze website zal zijn’. Niet alleen Google gaat hiervan uit, maar ook de andere grote zoekmachines volgen deze gedachte.

Link en linkspam

Links en linkprofielen zijn een belangrijk onderdeel binnen SEO. Hoe beter je linkprofiel, hoe beter dat is voor je vindbaarheid. Er is de afgelopen jaren veel te doen geweest rondom links en linkprofielen. Zoekmachines proberen te voorkomen dat websites die zich actief bezighouden met linkspam de zoekresultaten domineren en vervuilen. In mei 2012 lanceerde Google daarom voor het eerst de Penguin Update voor het algoritme van de spider. Deze update is gericht op het herkennen van diverse webspam en met name linkspam.

Wil je meer weten over links of SEO in het algemeen?

Ben je geïnteresseerd in SEO en wil je meer weten? Raadpleeg dan een van onze SEO-consultants. Ze helpen je graag op weg.